U trendu

Otvorena Beogradska zimska magija na Savi

 Beogradska zimska magija (Belgrade winter magic) otvorena je večeras na Savapromenadi, saopštila je uprava grada.

Na otvaranju je pevao Dečji hor Radio-televizije Srbije, a nastupali su i klovnovi, Dada Mraz, koji je delio paketiće, a otvoreno je i klizalište.

Zimska magija trajaće naredna dva meseca, a deca će moći da idu na klizalište, igraju se u scenografiji zamka i gledaju predstave na pozornici na Savskoj promenadi.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da se grad potrudio da „novogodišnji praznici budu organizovaniji nego ikada, s nikada većim brojem dogadjaja, manifestacijama i aktivnostima koje mogu da zaokupe ljude“. 

„Otvoren je Tašmajdan, Trg Nikole Pašića, Trg bajki, imamo tri noći novogodišnjih koncerata za Novu godinu i očekujem rekordan broj posetilaca u Beogradu“, rekao je Mali.

Upitan da li će se Beograd pridružiti humanitarnoj akciji u kojoj se otkazuju dočeke Nove godine na trgovima, a novac namenjen izvodjačima da bolesnoj deci, Mali je rekao da misli da je to „sjajna akcija“ i da će Beograd pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija i da će grad pokloniti dva miliona dinara.

„Svakako ćemo deo prihoda od novogodišnjih praznika pokloniti Roditeljskoj kući za decu obolelu od raka ‘Zvončica’. Pomoći ćemo i udruženju ‘Debra’ koja okuplja ‘decu leptire’. Deo prihoda će ići ovim udruženjima, a sa druge strane nastavićemo da ulažemo u novogodišnje dočeke jer je to povezano, i koliko zaradimo, toliko ćemo i moći da ulažemo u autobuse, vrtiće, humanitarne akcije“, rekao je Mali.

On je dodao da će nastojati da svaka gradska manifestacija ili ona gde je on pokrovitelj deo svojih prihoda izdvaja u humanitarne svrhe. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.