najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Otvorena Beogradska zimska magija na Savi

 Beogradska zimska magija (Belgrade winter magic) otvorena je večeras na Savapromenadi, saopštila je uprava grada.

Na otvaranju je pevao Dečji hor Radio-televizije Srbije, a nastupali su i klovnovi, Dada Mraz, koji je delio paketiće, a otvoreno je i klizalište.

Zimska magija trajaće naredna dva meseca, a deca će moći da idu na klizalište, igraju se u scenografiji zamka i gledaju predstave na pozornici na Savskoj promenadi.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da se grad potrudio da „novogodišnji praznici budu organizovaniji nego ikada, s nikada većim brojem dogadjaja, manifestacijama i aktivnostima koje mogu da zaokupe ljude“. 

„Otvoren je Tašmajdan, Trg Nikole Pašića, Trg bajki, imamo tri noći novogodišnjih koncerata za Novu godinu i očekujem rekordan broj posetilaca u Beogradu“, rekao je Mali.

Upitan da li će se Beograd pridružiti humanitarnoj akciji u kojoj se otkazuju dočeke Nove godine na trgovima, a novac namenjen izvodjačima da bolesnoj deci, Mali je rekao da misli da je to „sjajna akcija“ i da će Beograd pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija i da će grad pokloniti dva miliona dinara.

„Svakako ćemo deo prihoda od novogodišnjih praznika pokloniti Roditeljskoj kući za decu obolelu od raka ‘Zvončica’. Pomoći ćemo i udruženju ‘Debra’ koja okuplja ‘decu leptire’. Deo prihoda će ići ovim udruženjima, a sa druge strane nastavićemo da ulažemo u novogodišnje dočeke jer je to povezano, i koliko zaradimo, toliko ćemo i moći da ulažemo u autobuse, vrtiće, humanitarne akcije“, rekao je Mali.

On je dodao da će nastojati da svaka gradska manifestacija ili ona gde je on pokrovitelj deo svojih prihoda izdvaja u humanitarne svrhe. 

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike