najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Otvorena izložba Betina fotografija godine u Novom Pazaru

Izložba najboljih medijskih fotografija iz jugoistočne Evrope pristiglih na konkurs “Betina fotografija godine” otvorena je večeras u novopazarskoj Galeriji Multimedijalnog centra.

Izložbom 48 fotografija, među kojima su i nagrađene, agencija Beta istovremeno obeležava i 12 godina rada svog dopisništva u Novom Pazaru i radija Sto plus.

Izložbu je otvorio novopazarski karikaturista Muhamed Đerlek koji je rekao da su sve fotografije izuzetno vredne i da je svaka mogla da bude pobednička.

“Fotografija, trenutak života otkinut od zaborava, a nama je veoma drago da i u našem gradu možemo da vidimo radove najznačajnijih autora sa ovih prostora”, rekao je Đerlek.

Direktor radija Sto plus Ishak Slezović rekao je da je ponosan što i ovaj rođendan slave izložbom Betinih fotografija.

“U Novom Pazaru se čuje šest lokalnih i isto toliko nacionalnih radio stanica, a istraživanja govore da smo mi iz godine u godinu pri vrhu na listi slušanosti. Posebno nas raduje to što imamo ubedljivo najdužu slušanost u kontinuitetu, što govori da dajemo kvalitetne i objektivne informacije, uz dobru muziku i relaksirajući program”, izjavio je Slezović.

Na ovogodišnji, 12. konkurs “Betina fotografija godine”, prijavilo se 120 autora iz 11 zemalja jugoistočne Evrope, koji su poslali 498 fotografija, a pobednik je fotoreporter novinske agencije Hina Damir Senčar sa fotografijom pod nazivom “Poplave-Gunja”.

Drugu i treću nagradu osvojili su fotoreporteri iz Agencije Frans pres i prištinskog lista Koha Ditore Andrej Isaković i Driton Pačarada.

“Betinu fotografiju godine” podržali su Ambasada SAD u Srbiji, kompanije Bambi, Knjaz Miloš, Imlek, Soni (Sony), Zira centar, Zira hotel i Koka-kola (Coca-cola).

Konkurs za najbolju novinsku fotografiju Beta je ustanovila 2004. godine, povodom 10 godina od početka rada agencije.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike