U trendu

Otvoreno novo dečje igralište u naselju Gaj u Barajevu

BEOGRAD – Novo dečje igralište i teretana na otvorenom otvoreni su danas u naselju Gaj u Barajevu, u prisustvu člana Gradskog veća Dragomira Petronijevića, direktora JKP „Zelenilo-Beograd“ Slobodana Stanojevića i predsednika opštine Barajevo Slobodana Adamovića.

Kako prenosi Beoinfo, Petronijević je istakao da ova gradska vlast ispunjava obećanja data građanima, kao i da je ovo prilika da se još jednom pokaže da za njih ne postoje građani prvog i drugog reda.

„Ovakvo igralište postoji i na Tašmajdanu i u drugim delovima grada, a evo sada i u naselju Gaj u opštini Barajevo. Izgrađeno je po najvišim standardima, a koštalo je oko 6,2 miliona dinara. Građani su zadovoljni, a mi nastavljamo da radimo ono što smo i obećali“, rekao je Petronijević.

Dodao je da su, kada su pre pet godina preuzeli gradsku vlast, obećali da svako naselje, svako mesto u gradu Beogradu dobije jednake uslove za život i apelovao na sugrađane da čuvaju ovo igralište.

„Nova i moderna igrališta gradićemo i u drugim naseljima u Barajevu, ali i u Ripnju, Busijama i drugim delovima grada. Ne postoje ni građani niti naselja prvog i drugog reda, svi smo mi Beograd. Kao što ćemo kanalizaciju imati u celom Beogradu, mi jednako ulažemo u infrastrukturu gde god je to potrebno“, rekao je Petronijević.

Predsednik opštine Slobodan Adamović istakao je da je upravo izgradnja tog igrališta dokaz da je cilj da se stvore bolji uslovi za život svih građana, posebno najmlađih.

„Zahvalio bih se Gradu Beogradu, kao i JKP „Zelenilo – Beograd”, koje je u kratkom roku uradilo ovo igralište po svim evropskim, svetskim standardima, po najvišim kriterijumima bezbednosti za našu decu. Nadam se da ćemo uspeti da izgradimo ovakva ili slična igrališta u svim naseljima u našoj opštini“, rekao je Adamović.

Novo igralište i teretana na otvorenom završeni su za 70 dana, a pored sprava za igru i teretanu, igralište je popločano sigurnosnom gumenom podlogom i ograđeno.

Prostor je oplemenjen novim sadnim materijalom, postavljene su i nove klupe i betonske đubrijere.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.