U trendu

Otvorićemo dve nove fabrike vojne industrije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u narednom periodu biti otvorene dve nove fabrike odbrambene industrije, kao i da će biti prošireni kapaciteti Fabrike složenih borbenih sistema u Velikoj Plani.

„Ulažemo u namensku industriju, to sam uvek govorio. Imamo para, samo treba da nam pokažu da imaju nove projekte za proizvodnju oružja, oruđa i opreme. Očekujemo u narednom periodu da ćemo kod Užica otvoriti novu fabriku, kao i da ćemo izgraditi nove kapacitete u Velikoj Plani“, rekao je Vučić novinarima nakon održane antiterorističke vežbe „Štit“.

Kako je premijer ocenio, namenska industrija Srbije beleži stalni porast, tako da će u martu 2016. godine krenuti serijska proizvodnja borbenog oklopnog vozila „Lazar 2“.

„Krenuće i ‘NORA’ (Novo oruđe artiljerije), orjentisali smo se da pravimo što više sopstvenog oružja i municije. Imamo snažnije i bolje odbrambene kapacitete nego neki koji dobijaju i kupuju oružje“, rekao je Vučić.

Premijer je dodao da će do kraja januara stići dva naručena ruska helikoptera Mi-17 za potrebe Vojske Srbije, a do kraja iduće godine i dva iz Nemačke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar