U trendu

Ovako je glasao Beograd: Vučić ostvario ubedljivu pobedu u glavnom gradu

Prema preliminarnim rezultatima jednog stranačkog izbornog štaba predsednički kandidat Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić odneo je ubedljivu pobedu i u glavnom gradu.

Prema prvim prebrojanim rezultatima 44,7 odsto građana svoj glas dao je Vučiću. Odmah posle njega najviše poverenja pridobio je Saša Janković ispred grupe građana „Za Srbiju bez straha“, i to 23,3 odsto glasova. Ljubiša Beli Preletačević, lider pokreta „Sarmu probo nisi“, uzeo je 12,9 odsto glasova, dok je Vuka Jeremić kao predsednika videlo 6,1 odsto Beograđana.

Na nivou Republike, rezultati su malo drugačiji. Građani Srbije dali su 11 odsto veću prednost Vučiću, dok je zato Janković ostao bez 7 odsto glasova u odnosu na rezultat u Beogradu. U prilog pobedniku na republici otišlo je i 3 odsto manje glasova za Belog, bar u odnosu na glasačko telo Beograda. Tek neznatna razlika je u broju zaokužnih listova sa imenom Vuka Jeremića – svega 0,4 posto više ovaj kandidat je osvojio u prestonici, prenose beogradski mediji.

Ipak, ovo su tek prelimanrni rezultati, gde tek sledi dodatno prebrojavanje i pomeranje za staističku grešku, ali ne i takvu koja bi uzdrmala rezultat neprikosnovneog pobednika, Aleksandra Vučića.

Beograd je prednjačio po izlaznosti – na biračkim mestima svoje pravo iskoristilo je 49,12 birača do 18 sati, dok je u centralnoj Srbiji to učnilo njih 46,11 odsto, a u Vojvodini 46,45.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar