U trendu

Ovako je Srbija dočekala Novu godinu (video)

Novu godinu građani Srbije dočekali su na trgovima, u kafićima, restoranima, klubovima ili kod kuće. Beograđani su u 2019. ušli uz vatromet, Bajagu, Harisa Džinovića i trubače Dejana Petrovića, prenosi RTS.

Pored Beograda slavilo se i u ostalim delovima Srbije.

Na Kosovu i Metohiji Nova godina je dočekana mirno, veselo i svečeno. Organizonag dočeka na otvorenom na severu Kosova i Metohije nije bilo. Međutim, mlađi Mitrovčeni uz pirotehnička sredstva dočekali su Novu godinu na trgu u centru grada.

Građani u Pokrajini za doček uglavnom su bili u krugu porodice. Bilo je i organizovanog dočeka na Brezovici.

Na severu Kosmeta već su u toku i pripreme za Božić i proslavu Srpske nove godine.

Banaćani su Novu godinu dočekali na trgu u Zrenjaninu, a specijalni gost bio je Đorđe David. Tražila se karta više za restorane. U Zrenjaninu je bila izuzetno mirna noć.

Ipak, i građani Zrenjanina većinom su ispratili staru 2018. i dočekali Novu godinu u kućama u krugu porodice i prijatelja.  U Zrenjaninu je bilo dosta gostiju iz Rumunije i Bugarske.

Više od 5.000 Subotičana dočekalo je Novu godinu na centralnom gradskom trgu uz nastup grupe „Neverne bebe“.

U ponoć su prisutni uživali u petominutnom vatrometu, a u 2019. Subotičani su tradicionalno ušli uz taktove valcera „Na lepom plavom Dunavu.“

Na Zlatiboru je 10.000 građana dočekalo Novu godinu u restoranima, ali i na otvorenom. Na trgu na Zlatiboru pevala je Dragana Mirković, a Nova godina je dočekana uz trubače.

Užice je bogatije za još jednu sugrađanku. Prva beba rođena u ovoj godini je mala Užičanka.

Svima su želje slične – sreća i zdravlje za Novu 2019. godinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.