U trendu

Pajtić: Djindjić je voleo svoj narod, zato ga nije lagao

Predsednik Pokrajinske vlade i lider opozicine Demokratske stranke Bojan Pajtić ocenio je da je pokojni premijer Zoran Djindjić bio jedini srpski državnik modernih vremena koji je bio i mislilac, i strateg, i reformator.

„Za razliku od velike većine drugih političara, nije se služio idejom ‘zavadi, pa vladaj’, i nije imao nameru da sebe promoviše u vrhovnog arbitra i vrhovnog vodju. Jer to je najbolji put da od jednog od najvećih naroda na Balkanu postanete najslabija nacija na Balkanu“, rekao je Pajtić sinoć na dodeli godišnjih priznanja koja nose ime po pokojnom premijeru.

Prema njegovim rečima, Djindjić je isticao da je hiljadu puta štetnije i opasnije kada vlast krši zakone, nego kada to čine gradjani.

„S druge strane, vidimo veliku većinu ljudi u javnom životu i politici koji institucije koriste kao paravan za jačanje sopstvene lične moći“, ocenio je Pajtić.

Dodao je da je Zoran Djindjić „voleo svoj narod i zato ga nije lagao“.

„Vrlo često su govorili da je surovo iskren. Ali, bio je takav zbog toga što je poštovao ljude kojima je bio okružen i narod iz koga potiče. I nije, za razliku od većine drugih, koristio populizam i demagogiju“, rekao je Pajtić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.