U trendu

Pajtiću upućen poziv na nastavak razgovora o zajedničkom delovanju opozicije

Socijaldemokratska stranka, Liberalno demokratska partija (LDP), Liga socijlademokrata Vojvodine (LSV), Narodni pokret Srbije (NPS) i Zeleni Srbije (ZS) ocenili su da na sastanku opozicije u utorak nije postignut konačan dogovor o zajedničkom delovanju i pozvali lidera Demokratske stranke (DS) Bojana Pajtića da 22. januara dodje na nastavak razgovora.  

„Nakon sastanka (u utorak) jasnija su nam razmišljanja predstavnika opozicije koji su bili prisutni, ali nažalost nismo ništa bliže dogovoru nego što smo bili pre ovog sastanka“, navedeno je u saopštenju ovih stranaka nakon sastanka opozicije koji je u utorak održan u prostorijama DS-a u Beogradu. 

„Žao nam je što na sastanku koji je organizovala DS i pored našeg insistiranja nije postignut dogovor o nastupu opozicije na izborima“, navedeno je u saopštenju SDS-a LDP-a LSV-a, Narodnog pokreta Srbije i Zelenih Srbije.  

Lideru DS-a Bojanu Pajtić upućen je i poziv za nastavak razgovora.

„Pozivamo Bojana Pajtića i DS da 22. januara u 12.00 dodju na nastavak današnjih razgovora kako bi eventualno bio dogovoren način našeg izlaska na izbore i zajednički predlog s kojim bismo izašli pred sve učesnike sastanka (u utorak)“, navedeno je u saopštenju nakon susreta predstavnika opozicije. 

Dodaje se i da oko tačaka koje je na sa sastanku opozicije izneo predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić postoji saglasnost, ali one se nalaze i u već postigutom sporazumu ovih pet stranaka. 

Kako je istaknuto, budući da zbog formata sastanka nije mogao biti postignut nikakav dogovor, još jednom jednom je upućen poziv Demokratskoj stranci da se priključi već postojećem savezu, koji postoji već pola godine.

„Ovaj put Bojan Pajtić nije odbio naš poziv, ali ga nije ni prihvatio, uz obrazloženje da mora da se konsultuje sa svojim koalicionim partnerima. Nadamo se da će se ipak odazvati našem pozivu da zajedno gradimo opciju dovoljno snažnu da smeni (premijera Aleksandra) Vučića i ovu vlast, a o dogovoru s DS-om možemo da govorimo tek nakon tog sastanka“, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je nakon sastanka opozicionih stranaka održanog u utorak u Beogradu da je opozicija veoma blizu ideje da na izbore nastupi zajedno, ali da će o modelu izlaska biti razgovarano na narednom sastanku. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar