U trendu

Palić atraktivan cele godine, ne samo leti

Palić mora da pruži odgovarajuće sadržaje tokom cele godine, a ne samo tokom letnjih meseci, jedna je od primedbi koju je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine uputio na Master plan razvoja Palića.

U tom sekretarijatu smatraju da pored neophodnog unapređenja stanja životne sredine u širem okruženju Palićkog i Ludaškog jezera, jedan od osnova budućeg razvoja Palića leži u iskorišćenju geotermalnih kapaciteta, odnosno tople, mineralne vode koja ima i lekovita svojstva.

U tom cilju pozdravljaju opredeljenje da posebno važni sadržaji sadržaji budu Medikal spa i velnes centar i Centar vodene zabave na otvorenom sa bazenima i sadržajima za zabavu.

„Smatramo, međutim da Palić, kao destinacija, mora da pruži odgovarajuće sadržaje tokom cele godine, a ne samo tokom letnjih meseci. Stoga smatramo da je pored Centra vodene zabave ne otvorenom treba predvideti i druge sadržaje, kao što je Zatvoreni centar vodene zabave, koji bi bio generator posete Paliću i tokom jeseni, zime i proleća“, navode u Sekretarijatu.

Nadležni u tom sekretarijatu smatraju da samo sadržaji koji funkcionišu tokom cele godine mogu da pokrenu novi razvoj Palića, odnosno „pruže celogodišnje sadržaje Subotičanima i gostima i neposredno i indiriktno generišu otvaranje novih radnih mesta u turizmu Palića i Subotice“.

Kako je saopšteno, primedbe su upućene imajući u vidu da je Palić jedna od najznačajnijih turističkih destinacija u Vojvodini, kao i to da je Pokrajinska vlada jedan od osnivača preduzeća „Park Palić“, zaduženog za razvoj turističke destinacije Palić i unapređenje životne sredine.

Novi Master plan razvoja turizma na Paliću naručila je lokalna samouprava, a izradila kuća „Horvat konsalting“, koja je bila autor i prethodnog dokumenta, odbačenog sa obrazloženjem da nije zaživeo u praksi.

Novi Master plan nalazi se na javnoj raspravi, a o njemu će se izjasniti i Skupština grada Subotica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.