U trendu

Panović: Saopštenje SNS opskurno i gnusno

Glavni urednik lista „Danas“ Zoran Panović odbacio je danas kao „tendenciozne i maliciozne“ optužbe koje mu je izrekla Srpska napredna stranka (SNS), a saopštenje kojim ga je SNS u subotu kritikovala zbog izjave date RTS-u nazvao „skandalozno, opskurno i gnusno“.

„Gospodo naprednjaci, jako ste tendenciozni i manipulativni. Zaista se, možda i naivno, duboko nadam da ton i stil saopštenja nisu Vučićevi već da je neko preterao u revnosnom izvršenju naređenja predsednika stranke. Vaše saopštenje je, a ne ono što sam ja rekao na RTS, skandalozno“, objavio je Panović danas popodne na sajtu lista „Danas“.

SNS je u subotu uveče kritikovala Radio televiziju Srbije i Panovića, gosta u večernjem dnevniku, da su izneli „skandalozne optužbe“ na račun lidera SNS i premijera Srbije Aleksandra Vučića.

„Optužbe RTS-a i njihovog analitičara Zorana Panovića da je predsednik SNS i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić režirao predstavu i politički napad na ambasadora Velike Britanije u Beogradu Denisa Kifa su skandalozne“, saopštio je sinoć SNS.

U današnjem reagovanju, urednik „Danasa“ kaže da nije rekao da su govori gostiju na jučerašnjoj svečanosti SNS-a unapred sinhronizovani i isprogramirani, već da se iz njegovih reči moglo naslutiti da i izbor gostiju nešto podrazumeva, „i u slučaju Skupštine SNS i u slučaju Dnevnika RTS“.

„Ja sam odgovorio da je sve to jedna velika predstava, misleći na celu Skupštinu, kao što sam i rekao da je Vučić verovatno znao šta Kusturica misli i šta će reći čim ga je zvao na Skupštinu“, napisao je Panović.

Saopštenje SNS-a ranije danas osudilo je Nezavisno udruženje novinara Srbije, koje ga je ocenilo kao otvoreni pritisak na uredjivačku politiku javnog servisa RTS.

SNS je uzvratio optužbom na račun NUNS-a da je zavisno udruženje opozicione Demokratske stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.