Papin dolazak u Srbiju ne bi bio štetan

Foto: Beta

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je danas da je SPC zahvalna što Vatikan nije priznao Kosovo i da dolazak pape u Srbiju ne bi bio štetan, ali da poziv papi nije upućen iz SPC već ga je uputila država.

„To je stvar države, papa je državnik, Vatikan je država. Ja verujem da papa neće doći dok ne dobije poziv i saglasnost naše strane“, rekao je Irinej za TV Pink.

On je dodao da papa uživa veliki ugled u svetu, i to ne samo kod svojih vernika i da je SPC uvek spremna za dijalog.

(Beta)

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

  • Radoslav Radovic

    Papa ne priznaje kosovo zbog odnosa snaga i moguce paralelne logike u drugim dijelovima svijeta.Pravoslavna crkva je istinski crkva a ne drzava kao Vatikan.Vatikan cijelom zivom svijetu na ovoj planeti sigurno i nedvojbeno radi o glavi, posebno nama, sto je kroz dva svjetska rata i u ovom posljednjem milio puta krvavim scenama i argumentima dokazano.Ukoliko bi ga rukovodstvo nase crkve kojim slucajem,sto nema nikakvog smisla,pozvalo u Beograd, moralo bi dati ostavku i izvinuti se svim zrtvama Vatikana a one se se broje na milione.Ukoliko bi doslo do ujedinjenja, to bi bio kraj nase crkve, jer se mi u crkvi molomo Bogu!!!!!!!!

Ostavite komentar