U trendu

Patrijarh Irinej: Nije vreme za papu u Srbiji

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je da ostaje pri svom ranije izrečenom stavu da nije vreme za dolazak pape Franje u Srbiju, dok šef diplomatije Ivica Dačić smatra da bi papina poseta donela korist.

Irinej je za Blic rekao da tokom nedavnog sastanka sa državnim sekretarom Vatikana, kardinalom Pjetrom Parolinom, koji je boravio u poseti Srbiji, nije bilo reči o dolasku pape Franje.

– O tome nijednu reč nismo razmenili. Ni sa jedne ni sa druge strane. Bilo je govora o drugim stvarima, ali o tome ne. Svojevremeno sam rekao šta imam i ostajem pri tome – kazao je patrijarh SPC.

Irinej je početkom godine izjavio da nije vreme za dolazak pape Franje i da je „zbog svega što se desilo u prošlosti i ogromnog broja prognanika iz Hrvatske“ veliki deo naroda protiv toga – podseća list.

Šef diplomatije Ivica Dačić ocenjuje da bi poseta pape Srbiji donela korist.

– Moj stav kao državnika je da bi u interesu Srbije bila poseta pape, naročito u kontekstu nepriznavanja Kosova. Teško će u budućnosti biti nekog pape koji ima više razumevanja za nas od pape Franje – rekao je Dačić za Blic.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Anonimni

    Ukoliko nasi Episkopi koji vladaju srpskom Crkvom,ne daju zeleno svetlo za dolazak Svetog Oca Pape u srbiju, to ce biti znak,da mi narod srbije,nemamo prave ljude na celu Crkve.Patrijarh je i suvise star,suvise retro gradan. On ne zivi u sadasnjem vremenu,i nije u stanju da racionalno procenjuje kod donosenja odluka od strateske vaznosti za Srbiju.Poseta Rimo Katolickog Pape Franje,od izuzetne je vaznosti za Srbiju,i ovo je zaista krajnje vreme da mu se uputi zvanican poziv da poseti Srbiju.

  2. Zoran Zemun

    Bravo Vasa Svetosti! Sta ce nam taj satanisticki gad u Srbiji? nek ide kod onih preko Dunava da velica ustaske kardinale..

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike