U trendu

Pedijatrija u Rušnju radi pet dana u nedelji

BEOGRAD – Pedijatrijska ambulanta u Rušnju radi pet dana u nedelji, a zdravstvenu negu pacijenti imaju ponedeljkom, sredom i petkom pre podne, a u dogovoru sa građanima utorkom i četvrtkom lekar radi posle podne, kaže Aleksandar Stefoski, podsekretar Sekretarijata za zdravstvo.

Stefoski je danas obišao ovu izdvojenu jedinicu Doma zdravlja „Dr Simo Milošević“ na Čukarici i tom prilikom razgovarao sa osobljem ambulante i građanima.
Kaže da je želeo da se lično uveri kako funkcioniše ta zdravstvena jedinica, navodi da Rušanj ima 650 osoba mlađih od 18 godina i 221 dete mlađe od sedam godina, te napominje da u pedijatrijskoj ambulanti rade mladi i sturčni ljudi.

Tokom posete Stefoskog ambulanti, u čekaonici su bila tri dečaka i jedna devojčica i on je razgovarao s njihovim roditeljima, koji kažu da im nogo znači što u naselju imaju pedijatra, pa ne moraju da idu na Banovo brdo.

Veoma su zadovoljni kako se osoblje profesionalno odnosi prema pacijentima, navedeno je u saopštenju Sekretarijata za informisanje, uz podsećanje da pedijatrija u Rušnju radi ponedeljkom, sredom i petkom od 7 do 13 časova, a utorkom i četvrtkom od 13.30 do 20 časova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.