U trendu

Pešačka pasarela Čukarička padina-Ada do kraja oktobra

BEOGRAD – U toku je izgradnja pešačke pasarele koja će povezivati Čukaričku padinu i Adu Ciganliju, a završetak radova planiran je za kraj oktobra.

„Na veliko zadovoljstvo građana, izgradnja pešačke pasarele kod nekadašnjeg „Tempa“, a sadašnjeg „Mega Maksija“, koja će povezati Čukaričku padinu i Adu Ciganliju, počela je prošle nedelje. Ukupna dužina iznosiće 40 metara, širina četiri, dok će visina ovog prelaza iznad Obrenovačkog puta iznositi pet metara”, rekao je danas Tanjugu Srđan Kolarić, predsednik Gradske opštine Čukarica.

„Na ovoj deonici je bila ugrožena bezbednost svih učesnika u saobraćaju zbog neprestanog pretrčavanja veoma prometnog Obrenovačkog puta sa Čukaričke padine ka megamarketima i Adi Ciganliji, uprkos činjenici da na razdelnom ostrvu već godinama postoji zaštitna ograda. Takođe, postojanje pešačkog prelaza koji je udaljen oko 150 metara od ove „pešačke rute“ i očigledna opasnost nisu sprečili građane da na ovaj način skraćuju prelazak prometne saobraćajnice”, rekao je Kolarić.

Iz tih razloga,kako je naveo, izgradnja pasarele je najbolje rešenje koje će doprineti većoj bezbednosti u saobraćaju.

“Pešačka pasarela se nalazi iznad Savske magistrale, na Čukaričkoj padini i u zoni je komercijalnih objekata „Citroena“ i „Delta motorsa“ sa jedne strane i „Tempa“ i „Lidla“ sa druge strane Savske magistrale. Ova pasarele projektovana je upravno na saobraćajnicu. Ukupna dužina pasarele sa krajnjim stubovima, pozicioniranim sa obe strane magistrale, kao i središnjim stubom, u razdelnom pojasu je 40,65m”, rekao je Kolarić.

Prema njegovim rečima, pasareli se može pristupiti sa obe strane Savske magistrale, pomoću stepeništa koje je okrenuto u pravcu centra grada Beograda.

“Radovi se odvijaju u fazama, a završetak radova očekuje se 22. oktobra”, rekao je Kolarić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar