U trendu

Peti protest zbog rušenja u Savamali

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ održaće u sredu od 18 sati protest protiv rušenja objekata u beogradskoj Savamali u izbornoj noći i maltretiranja gradjana, pod nazivom „Beograd NIJE MALI“.

Protest će početi ispred Skupštine grada, a potom će biti organizovana šetnja do zgrade Geozavoda.

„Na tom mestu je potpisan po gradjane štetan ugovor o projektu ‘Beograd na vodi’. I odatle su krenuli s propagandom i obmanjivanjem gradjana, a završili u nasilju“, navodi se u saopštenju Inicijative.

Inicijativa je ponovila da zbog nasilja u Savamali traže ostavke gradonačelnika Beograda Siniše Malog, predsednika Skupštine grada Beograda Nikole Nikodijevića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, v.d. direktora policije Srbije Vladimira Rebića i načelnika Komunalne policije Beograda Nikole Ristića.

Ljudi sa fantomkama na glavama bagerima su porušili objekte u beogradskoj četvrti Savamala i maltretirali očevice. Gradjani su zbog nasilja pozivali policiju, ali su im službenici govorili da nisu nadležni i da se obrate Komunalnoj policiji koja takodje nije reagovala.

U izveštaju zaštitnika gradjana o radu policije u noći izmedju 24. i 25. aprila navodi se da je službenicima iz vrha policije bilo naredjeno da ne reaguju.

Inicijativa je do sada održala četiri protesta zbog nasilja u Savamali.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.