najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Petnica nastavila rad

Istraživačka stanica “Petnica” (ISP) nastavila je da radi, pošto je s Ministarstvom prosvete i nauke Srbije potpisala ugovor o finansiranju programa, saopštila je danas ta ustanova koja radi s talentovanim djacima i studentima.

Kako se navodi u saopštenju, svi odloženi programi biće nadoknadjeni.

U saopštenju se navodi da je u toku interdisciplinarni seminar Exploratorium na temu “Nauka i društo”. Seminar traje do 25. maja, a 50 srednjoškolaca iz Srbije i zemalja Regiona razgovaraće s naučnicima, direktorima tehnoloških kompanija i zaposlenima u Ministarstvu prosvete i nauke.

Škole primenjene fizike, elektronike i matematike za one koji su prvi put u Petnici trajaće do 30. maja, navodi se u saopštenju ISP.

Kako se navodi, od 27. do 30. maja biće realizovani prolećni seminari primenjene fizike i elektronike, matematike i biomedicine namenjeni polaznicima koji ove godine rade samostalne istraživačke projekte.

ISP postoji više od 25 godina i kroz nju je za to vreme prošlo nekoliko hiljada talentovanih djaka i studenata, kao i njihovih nastavnika, iz Srbije i inostranstva. 

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike