U trendu

Petog oktobra srušen diktatorski režim

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Srbije Borislav Stefanović izjavio je danas da je 5. oktobar jedan od najsvetlijih dana u istoriji Srbije, jer je srušen diktatorski režim Slobodana Miloševića, a sve ono što se posle tog dana desilo, „simbol je političkog sumraka i promašenih očekivanja“.

„To jedan od najsvetlijih dana u našoj istorjiji, jer je srušen diktatorski režim koji je ubijao političke protivnike, izolovao zemlju, pokrao izbore. Mislim da bi bilo korektno da kažemo da je cilj bilo svrgavanje Miloševića, a posle što se desilo, slažem se da je je simobl političkog sumraka, promašenih očekivanja, izneverenih nada. Ljudi su poptuno opravdano razočarani“, rekao je Stefanović.

On je novinarima u parlamentu kazao da je odgovornost DS-a ogromna i da od toga ne treba bežati, kao i da bez suočavanja s tim greškama niko u Srbiji neće moći da se bavi političkim radom i borbom za bolji život.

Poslanik Pokreta za Preokret Janko Veselinović ocenio je da je uloga parlamenta 15 godina nakon 5. oktobra, dezavuisana, jer je on podređen izvršnoj vlasti i jedom čoveku, kao i sudska vlast.“Jedan čovek odlučuje i šta će i kada biti na dnevnom redu, da li će raditi dva meseca ili neće… smatramo da su potrebne nove promene, nova energija građana koja će reći dosta diktaturi i rušenju institucija“, rekao je Veselinović.

Poslanik i lider Nove stranke Zoran Živković ocenio je da je 5.  oktobar svetao dan moderne istorije, isto kao i 24. septembar kada je na predsedničkim izborima pobeđen Milošević.On je naveo da je greška što revolucija nije završena i što 6. oktobra nije suspendovan Ustav i što nije donet zakon o lustraciji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar