U trendu

Petrović (Danas): Dobro što Ministarstvo ne podleže euforiji oko Beograda na vodi

Glavni urednik beogradskog lista „Danas“ Dragoljub Petrović ocenio je da je u odluci Ministarstva gradjevinarstva da odbije zahtev za gradjevinsku dozvolu za gradnju kule u kompleksu „Beograda na vodi“ dobro to što Ministarstvo „ne podleže euforiji“ oko tog projekta, što „nije slučaj sa ostalim državnim organima“.

„Oko Beograda na vodi ima puno stvari koje su sprovedene na silu ili nezakonito. Dobro je da Zorana (Mihajlović) to radi uz dozu savesti. Ona je oduvek ‘štrčala’ jer se nije baš uvek držala onoga što svi iz okruženja premijera bez pogovora pričaju ili sprovode. I ponekad je zbog toga bila u nemilosti samog Vučića“, rekao je Petrović za portal Komentar-pres (komentarpress.net).

Prema oceni urednika u beogradskom Nedeljniku Nenada Čalukovića, moguće je da je ministarka gradjevinarstva i urbanizma Zorana Mihajlović odbila da izda dozvolu za gradnju kule u Beogradu na vodi „dok se još nije znalo da li će ostati u Vučićevoj vladi“.

„A ko zna možda je Zorana (Mihajlović) ovim gestom započela kampanju za predsednicu Srbije, samo mi to još ne znamo“, rekao je Čaluković za portal Komentar-pres.

Kompanija „Beograd na vodi“ saopštila je, kako prenose beogradski mediji, da je dopunila dokumentaciju i da je u postupku dobijanja dozvole za radove na sledećoj etapi Kule Beograd. Saopšteno je i to da se radovi odvijaju u skladu sa dozvolom za pripremne radove koje je izdalo Ministarstvo gradjevine, saobraćaja i infrastrukture.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.