U trendu

Pijaća voda u Zrenjaninu do kraja godine

Italijanska kompanija „Grupa Zilio“, koja se bavi prečišćavanjem pitke vode za grad Zrenjanin, dostavila je „Vodovodu i kanalizaciji“ u tom gradu idejno rešenje postrojenja za preradu pitke vode, saopšteno je dana iz tog javno komunalnog preduzeća.

Prema dinamici predviđenom ugovorom, posle završetka projektne dokumentacije trebalo bi da usledi i izgradnja postrojenja za prečišćavanje vode.Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da dostavljanje idejnog rešenja praktično znači da će Zrenjaninci imati zdravu pijaću vodu u gradskom vodovodu do kraja 2015. godine, kako je ranije i obećano.

Ugovor između grada Zrenjanina, odnosno Javno komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i italijanske kompanije „Grupo Zilio“ potpisan je početkom februara, a krajem aprila na skupštinskoj sednici usvojena je i odluka o davanju u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina toj kompaniji.Voda iz gradskog vodovoda zabranjena je za piće 2004. godine, zbog velike količine arsena, i do sada je bilo nekoliko bezuspešnih pokušaja da se reši problem pijaće vode u tom gradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.