U trendu

Pištaljke u kosovskom parlamentu

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji odredio je danas pauzu od pola sata nakon što su poslanici opozicije ponovo blokadom sprečili rad kosovskog parlamenta.
U trenutku kada je Skupština Kosova trebalo da počne, poslanici opozicije su izašli ispred stola predsedavajućeg i tako sprečili početak.

Predsednik skupštine je pozvao novinare da dođu do njega kako bi im se obratio ali su opozicioni poslanici glasnim zviždanjem u pištaljke sprečili njegovo obraćanje.

To je treći pokušaj da bude održana sednica parlamenta na kojoj premijer Kosova Isa Mustafa treba da predstavi sporazume koje su Beograd i Priština postigli u Briselu.

Opozicija je i ranije sprečavala održavanje sednice jer se zalaže za povlačenje potpisa sa sporazuma o Zajednici srpskih opština i o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

Pre početka sednice poslanici opozicionog Samoopredeljenja i Alijanse za budućnost Kosova skinuli su pokrivač sa umetničkih slika u holu Skupštine Kosova, na kojima se nalaze motivi iz albanske istorije, koji su bili pokriveni više od deset godina.

U tome su učestvovali i lideri Alijanse Ramuš Haradinaj i Inicijative za Kosovo Fatmir Ljimaj.

Te slike su pokrivene prilikom rekonstrukcije kosovske skupštine na insistiranje srpskih poslanika i UNMIK-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.