U trendu

Plato ispred SPENS-a dobija naziv u čast Vujadina Boškova

Plato ispred Sportsko-poslovnog centra „Vojvodina“, popularnog SPENS-a, ubuduće će nositi naziv nekadašnjeg fudbalera, trenera i direktora Vojvodine Vujadina Boškova.

Skupštinska komisija Grada Novog Sada potvrdila je ranije usvojen predlog o nazivima ulica, a plato ispred SPC „Vojvodina“ nosiće ime legendarnog trenera koji je pre dve godine preminuo.

„Prošle su dve godine otkad je preminuo Vujadin Boškov, ali njegova dela i sve ono što je učinio očito nisu i nikada neće biti zaboravljena. Dokaz za to je i najava da će plato ispred SPENS-a, koji se nalazi u blizini stadiona „Karadorđe“ i porodične kuće Boškova, ubuduće nositi naziv Plato Vujadina Boškova“, saopšteno je na sajtu FK Vojvodina.

Boškov je 14 godina igrao za Vojvodinu, igrao je još za Sampdoriju i Jang Bojs, dok je kao trener, pored matičnog kluba, sa velikim uspehom radio u Jang Bojsu, Den Hagu, Fejnordu, Real Madridu, Saragosi, Askoliju, Sampdoriji, Romi, Napoliju, dok je funkciju selektora reprezentacije Jugoslavije obavljao je 1971. do 1973. i od 1999. do 2000. godine.

Kao igrač, 57 puta nastupio je nacionalni tim i bio deo njega koji je 1952. godine osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Helsinkiju.

On je bio idejni tvorac trening centra FK Vojvodina u Veterniku, koji danas nosi njegovo ime.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.