U trendu

Plivalo se i u Grockoj za Časni krst

BEOGRAD – Obeležavanje velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja i tradicionalno 8. plivanje za Časni krst održano je danas i na Dunavskom keju u Grockoj.

Do Časnog krsta prvi je doplivao Dušan Lukić (18) iz Vinče, kojem je nagradu uručio podpredsednik Vlade i Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, saopšteno je iz opštinske uprave.

Pobednik nadmetanja darivan je zlatnim krstom od 3,3 grama, koji tradicionalno daruju gročanske zlatare.

U znak zahvalnosti i pažnje za izuzetnu hrabrost dobilo je i dvoje dece kojima je po jedan srebrni krst uručio Državni sekretar u MUP-a Milosav Miličković.

Bogojavljenska litija je krenula iz porte crkve Svete Trojice ka obali Dunava, a za Časni krst se nadmetalo 45 plivača, među kojima je bila i jedna žena.

Pred samo skakanje plivača u vodu nastupile su Aleksandra Dabić i Ivana Žigon koje su tradicionalnim i emotivnim pesmama učinile da jedan od 15 najvećih Hrišćanskih praznika ostane u dubokom sećanju.

Ovogodišnja manifestacija privukla je preko 4.000 posetilaca koji su pružali neizmernu podršku mladićima i neustrašivoj ženi koji su zaplivali u čast sećanja na Hristovo krštenje u reci Jordan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar