U trendu

Počela nova sednica Skupštine Srbije

Skupština Srbije počela je danas razmatranje predloga odluka o sastavima stalnih delegacija skupštine u medjunarodnim parlamentarnim institucijama i drugih parlamentarnih odbora.

Skupština raspravlja i o predlogu sastava Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, ali i o imenovanju članova i zamenika članova pojedinih skupštinskih odbora.

Poslanici će odlučivati i o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije.

Pre početka zasedanja održana je sednica Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije na kojoj je a predsednika izabran Žarko Obradović iz Socijalističke partije Srbije, a za zamenika predsednika Aleksandra Djurović iz Srpske napredne stranke koja je u prethodnom sazivu parlamenta bila predsednica.

Na sednici je došlo i do manjeg incidenta, kada je članica SNS Marija Obradović burnije reagovala na izlaganje predstavnice Srpske radikalne stranke Nataše Jovanović, koja se žalila da su konsultacije za predsednika i zamenike predsenika Odbora donošene „iza kulisa“.

„Vi da vodite spoljnu politiku? Ovde ste pozvani da glumite majmune i zabavljate narod. Samo pravite gluposti“, rekla je Obradović.

Nataša Jovanović je tada pozvala Obradovićevu da se upristoji.

„Ponašajte se tako u Kraljevu, predsedavajući smirite ovu spikerku sa kraljevačke televizije“, rekla je Jovanović.

Nakon toga, predsedavajući sednicom Milorad Mijatović iz Socijaldemokratske partije Srbije, smirio je situaciju i nastavio sednicu.

I ostali predstavnici opozicionih stranaka – Pokreta Dosta je bilo i Demokratske stranke Srbije rekli su da neće glasati jer nisu na vreme obavešteni o kandidatima za predsednika i zamenika predsednika, a nisu obavljene ni konsultacije.

Novoizabrani predsednik Žarko Obradović potom je zakazao novu sednicu za 12.00 sati.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.