Počeo Mikser festival, bogat program u Savamali

Osmi Mikser festival počeo je večeras u Beogradu konferencijom “Osetljivi grad” i otvaranjem izložbi “Black Box”, “Njen krug” i “Mladi balkanski dizajneri: Novo analogon”.

Kako su saopštili organizatori, u okviru najveće regionalne smotre kreativnosti i inovacija večeras će u centralnobeogradskoj četvrti Savamali nastupiti Mikser Big Benda – u bašti Mikser hausa, bend Elementala i Rambo Amadeus – u Depo Magacinu, kao i grupe ZAA i Mimi Mercedez – na Ženijalnom stejdžu.

Drugi dan festivala, 9. jun, započeće jutarnjom kafe sesijom Fondacije “Fridrih Nojman” pod nazivom “Izbeglice i otvoreno društvo”.

Centralna konferencija pod nazivom “Osetljivi grad”, u okviru programske celine “Mikser razgovori”, biće od 13.00 do 17.00 sati, a medju govornicima su predstavnici UNHCR-a iz Švedske, kao i timovi Bellastock iz Francuske i Basurama iz Španije.

Tokom dana, biće debata i predavanja u okviru “Zone EDU” Mikser festivala u organizaciji Istraživačke stanice Petnica.

Od 19.00 u “Zoni Balkan Design Expo” u Mikser hausu biće održana prezentacija o brendovima “Extraform” i “Folkk”, dok će ljubitelji filma u “Španskoj kući” od 21.30 moći da gledaju dokumentarac “LogBook Serbistan” i da posle projekcije razgovaraju s rediteljem Želimirom Žilnikom.

Na ulicama beogradske Savamale posetioce očekuje zabava, kao i “Mikser bazar” kreativnih rukotvorina domaćih i regionalnih dizajnera i preduzetnika.

Predstavljajući program Mikser Festivala koji traje od danas do 12. juna, kreativna direktorka te manifestacije Maja Lalić je kazala da je festival posvećen izbeglicama i drugim osetljivim društvenim grupama.

(Beta)

Ostavite komentar