U trendu

Počeo Oktoberfest 2018, dva dana Bavarske tradicije u NS

NOVI SAD – Novosadski Oktoberfest 2018 sinoć je zvanično otvoren u Master centru Novosadskog sajma, a gradonačelnik Miloš Vučević je rekao da je svake godine sve više izlagača, vise zanatskih pivara, da je prošle godine bilo 15 hiljada posetilaca, a ja da očekuje da ove godine rekord bude oboren.

„Ponosan sam što je Novi Sad dovoljno veliki da prihvata nove ideje, hrabar da se ne plaši promena i spreman da stvara nove događaje i pre svega, što je bogat ljudima koji imaju ideje i vizije“, rekao je Vučević.
Potpredsednik Pokrajinske vlade i sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković rekao je da manifestacija ima pokrajinski značaj i da zato zaslužuje punu podršku vojvođanske vlade, a zatim je otvaranjem pivskog bureta simbolično otvorio Okoberfest 2018.

Manifestacija, koja okuplja ljubitelje piva, kobasica, pereca i dobre zabave u duhu bavarske tradicije prvi put je održana u Nemačkoj davne 1810. godine, a danas se organizuje širom sveta.

U Novom sadu Oktoberfest je prvi put organizovan pre dve godine i već je ušao, po poseti i kvalitetu, u prvih deset u svetu.

Svečanom otvaranju, osim Vučevića i Đokovića, prisustvovali su i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, predsednik Color Preš Grupe Robert Čoban, direktor Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap, Dorotea Gizelman predstavnica Ambasade Nemačke, te proslavljeni fudbalski reprezentativac i trener Siniša Mihajlović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar