Početak sudjenja Perišiću 20. maja

Foto: Beta

Početak sudjenja bivšem načelniku Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčilu Perišiću, koji je optužen za odvanje poverljivih informacija, zakazan je za 20. maj, odlučeno je na danas završenom pripremnom ročištu u Palati pravde.

Pripremno ročište je bilo zatvoreno za javnost, uz Perišića optužene su još dve osobe  –  Miodrag Sekulić i Vladan Vlajković a odbrana je zatražila da sudjenje bud otvoreno za javnost.

„Želimo da sudjenje bude javno i očekujemo da će sud to i odobriti“, rekao je Beti Perišićev pravni zastupnik, advokat Novak Lukić.

Perišić je uhapšen u martu 2002. u kafani na periferiji Beograda pod sumnjom da je odvao poverljive informacije američkom diplomati Džonu Nejboru.

Postupak protiv njega prvo je iste godine vodilo bivše vojno tužilaštvo a zatim je proces prelazio na druge instance, u zavisnosti od menjanja sudskog sistema.

Perišić, koji je u medjuvremenu nekoliko godina proveo u Haškom tribunalu gde je oslobodjen optužbi, više puta je negirao krivicu u slučaju odavanja poverljivih informacija.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar