U trendu

Počinje akcija hvatanja pasa na niškom groblju

Radnici Javno-komunalnog preduzeća „Medijana“ iz Niša pokušaće danas da pohvataju sve pse lutalice na Starom groblju, kako bi se stalo na put učestalim napadima na gradjane, izjavio je za Betu direktor sektora higijene JKP „Medijana“ Ljuborad Stevanović.

On je dodao da će akciju radnika „Medijane“ obezbedjivati komunalni policajci i komunalni inspektori, jer su prethodne pokušaje hvatanja pasa osujećivali gradjani iz okolnih zgrada.

„Ovakve akcije uvek prati otpor pojedinih gradjana, medjutim, rešeni smo da u toku današnje akcije pohvatamo sve pse i prebacimo ih u prihvatilište na Bubnju. Pse koji imaju mladunce predaćemo Društvu za zaštitu životinja“, rekao je Stevanović.

On je rekao da će psi u prihvatlištu biti sterilisani i čipovani.

Stevanović je rekao da radnici zoo-službe JKP „Medijana“ poslednjih meseci primećuju na ulicama Niša sve veći broj pasa i to bez čipova.

„Postoje osnovane sumnje da ti psi potiču iz privatnih azila na gradskom području. U privatnim azilima pse ne sterilišu i njihov broj se konstantno povećava. Sumnjamo da ih vlasnici azila puštaju napolje kada više ne mogu da vode brigu o njima“, rekao je Stevanović.

On je rekao da su radnici zoo-službe od 2012. godine do sada pohvatali i čipovali 4.800 pasa.

Lokalni mediji u Nišu od jutros su bukvalno „zatrpani“ pozivima gradjana koji prijavljuju čopore pasa lutalica u njihovom kraju i apeluju da se oni pohvataju. 

Televizija „Zona Plus“ javila je da je jedan broj gradjana došao na Staro groblje kako bi pomogao da psi budu uhvaćeni.

Čopor pasa lutalica na Starom groblju juče je izujedao sedamdesetšestogodišnju Nišlijku, a jutros je napao i izujedao dvadesetogodišnju studentkinju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.