U trendu

Podneto više od 2.300 zahteva za upis dece u vrtiće

Od početka puštanja u rad usluge „Online upis dece u predškolske ustanove“ u Beogradu, Nacionalni portal eUprava primila je više od 2.300 zahteva za upis, saopštilo je danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije.

Kako se navodi, i pored velikog broja prijava, sistem koji ukršta podatke iz nekoliko različitih baza državnih institucija, funkcioniše bez problema.

Direktor Direkcije za elektronsku upravu Dušan Stojanović istakao je da je online upisom olakšano ostvarivanje prava gradjana, kao i da je to jedna u nizu aktivnosti koje će dovesti do moderne, profesionalne i odgovorne uprave.

„Ova usluga omogućava elektronsku prijavu, ali ne i odluku Komisije koja je jedina nadležna da odluči o broju dece koja će biti upisana u vrtić“, rekao je Stojanović.

Istovremeno, on je apelovao na gradjane da pažljivo popunjavaju sva polja, posebno ona koja se odnose na matični broj, jer je uočeno da gradjani najviše tu greše.

Usluga Online upisa dece u vrtiće počela je da radi u ponedeljak, 9. maja, i ona omogućava upis putem interneta.

Doskorašnja dokumenta, obavezna prilikom upisa zamenio je jedan obrazac, a ceo proces je besplatan, navodi se u saopštenju.

Uslugu su omogućili Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Direkcija za elektronsku upravu, Grad Beograd, Ministarstvo privrede i PIO Fond.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.