U trendu

Podrška apelu da se mediji suzdrže od komentara o Namenskoj

BEOGRAD – Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da podržava zaposlene u fabrici „Milan Blagojević – namenska“ u apelu na predstavnike medija da se suzdrže od komentara i medijskih priloga u vezi sa prošlogodišnjom eksplozijom u toj fabrici koji bi narušili tekući istražni i pravosudni postupak.

„Povodom učestalih navoda u pojedinim medijima u vezi sa prošlogodišnjom eksplozijom u fabrici „Milan Blagojević – namenska“ a.d. Lučani, kojima se prejudicira krivica određenog broja zaposlenih, a naročito rukovodstva fabrike, Ministarstvo odbrane podržava sindikalnu organizaciju i zaposlene fabrike u apelu na predstavnike medija da se suzdrže od komentara i medijskih priloga, koji bi vršenjem pritisaka na javnost i pojedince, narušili istražni i pravosudni postupak koji su u toku“, piše u saopštenju.

Ministarstvo odbrane ističe da fabriku „Milan Blagojević – namenska“ smatra preduzećem od strateškog značaja i učiniće sve da podrži napore rukovodstva za poboljšanjem bezbednosti na radu i neće dopustiti njeno gašenje.

„Podsećamo da bilo kakvo iznošenje stavova i ocena o eventualnom postojanju ili nepostojanju nečije krivice za događaj u krivičnopravnom smislu, predstavlja prejudiciranje, odnosno osudu pre osude. Apelujemo na predstavnike medija da radi ekskluziviteta ne uzimaju pravdu u svoje ruke i da ne postavljaju pitanja na koja će unapred davati odgovore i konstatovati krivicu“, navelo je Ministarstvo odbrane.

Takođe, molimo medije da utvrđivanje eventualnog postojanja nekog krivičnog dela i izvršioca istog ostave pravosudnim organima, koji su za to i nadležni, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.