U trendu

Podrška Grada Beograda srpskim studentima u inostranstvu

BEOGRAD – Član Gradskog veća Dragomir Petronijević prisustvovao je sinoć tradicionalnoj manifestaciji Organizacije srpskih studenata u inostranstvu – OŠI, koja je pod nazivom
„Letnja OŠIlacija 2018“ održana u Starom dvoru.

Petronijević je podsetio da uspešna saradnja sa OŠI organizacijom traje od 2014. godine, kada je obezbeđen prostor u Beogradu za naše studente iz inostranstva.

„Grad Beograd i OŠI danas sarađuje na velikom broju projekata. Samo u Naučno tehnološkom parku postoje registrovane četiri firme koje su osnovali naši studenti iz inostranstva i koje zapošljavaju naše ljude. Takođe, tamo danas radi preko 570 mladih i kreativnih ljudi koji ostvaruju prihod veći od 16 miliona evra“, ukazao je Petronijević, saopšteno je iz Gradske uprave Grada Beograda.

On je istakakao da Grad Beograd ima partnerski odnos sa srpskim studentima u inostranstvu, a sve sa ciljem da im se omogući povratak u naš grad i zemlju, gde će započeti biznis, navodi se u saopštenju.

Predsednik Organizacije srpskih studenata u inostranstvu (OŠI) Aleksandar Ljubomirović je podsetio da se održava 21. OŠIlacija po redu.

On je zahvalio Gradu Beogradu na dobroj saradnji i ponovio da cilj naših studenata u inostranstvu treba da bude povratak u domovinu.

Događaju su, pored velikog broja studenata iz inostranstva, prisustvovali i predstavnici Ministrarstva spoljnih poslova Republike Srbije i diplomatskog kora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar