U trendu

Poglavlja 23 i 24 u prvoj polovini godine

Nemačka u potpunosti podržava otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima o članstvu Srbije u EU u prvoj polovini ove godine, izjavio je danas u Beogradu  nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman.

Na skupu „Konsolidacija evropske ideje na Zapadnom Balkanu“ Ditman je rekao da su pregovori o članstvu Srbije u EU sada u novoj fazi, da su otvorena prva poglavlja u decembru i da je „blizu i otvaranje novih poglavlja“.

„Mi smo blizu otvaranja novih poglavlja i Nemačka u potpunosti podržava otvaranje poglavlja 23 i 24 u prvoj polovini godine“, rekao je Ditman i dodao da se vrlo dobro napreduje na tom planu.

Ditman je naveo da se na ekonomskom planu sprovodi više važnih reformi i da je sada bitno da se nastavi i posebno istakao značaj vladavine prava i za ekonomski razvoj zemlje.

On je dodao da Nemačka doprinosi i rešavanju praktičnih pitanja u Srbiji poput razvoja dualnog obrazovanja.

Ditman je i najavio skoro otvaranje privredne komore i dodao da u Srbiji radi izmedju 350 i 370 nemačkih kompanija i da Nemačka nastoji da pomogne i razvoju malih i srednjih preduzeća kroz program Nemačke razvojne banke (KFW).

Prema rečima ambasadora, Nemačka je posvećena solunskoj agendi i članstvu Zapadnog Balkana u EU i ističe značaj regionalne sarandje posebno kroz Berlinski proces.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar