U trendu

Pojačan saobraćaj, čekanje na prelazima do sat i po

BEOGRAD – Poslednji vikend u julu donosi pojačan saobraćaj sa još jednom velikom smenom turista, a zadržavanja na graničnim prelzima su i do sat i po, sa tendencijom porasta.

Na Batrovcima zadržavanja na ulazu su sat vremena, saopštavav AMS S koji nezvanično saznaje da su kolone na izlazu iz Hrvatske duge
pa su zadržavanja na izlazu iz Hrvatske oko dva sata.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na GP Horgoš na ulazu kao i na izlazu iz zemlje zadržavanja su sat vremena, dok su na GP Kelebija na ulazu oko sat i po.

Za ulazak u Srbiju iz pravca Hrvatske treba koristiti GP Bačku Palanku ili GP Sot, jer se usled preusmeravana vozila i na GP Šid stvaraju gužve.

Na Gradini sa Bugarskom zadržavanja na izlazu su od 60 do 90 minuta, a na Preševu sa Makedonijom zadržavanja su promenljiva do sat vremena sa tendencijom porasta, a slično je i na GP Gostun i
Špiljani gde se čeka oko sat vremena.

Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja vozačima se preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP „Putevi Srbije“ na naplatnoj stanici Stara Pazova zadržavanja ka Beogradu su oko 15 minuta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.