U trendu

Pojačan saobraćaj prema Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj

Vozače u Srbiji i danas očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na svim putevima, a posebno ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj.

Zbog visokih dnevnih temperatura Auto-moto savez Srbije vozačima savetuje da za duža putovanja koriste rane jutarnje ili kasnije popodnevne sate, prave češće pauze u vožnji i koriste više tečnosti.

Vreme zadžavanja na granicama je promenljivo zbog turističke sezone i pojačanog saobraćaja.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima saobraćaj je za sada umerenog intenziteta.

U satima pojačanog saobraćaja vozačima se savetuje da koriste manje frekventne prelaze sa Mađarskom kao što su Bački Breg i Kelebija, a samo za putnička vozila od 7-19 časova otvoreni su Horgoš II, Bajmok, Bački Vinogradi i Đala.

U slučaju većeg broja vozila na granici sa Hrvatskom AMS S savetuje se korišćenje GP Šid ili Bačku Palanku, a u slučaju puta u Crnu Goru, pored GP Brodarevo mož se koristiti i koristiti i GP Jabuka.

Kada je reč o radovima na putu, u ponedeljak, 10.07. na državnom putu I B reda broj 22, na deonici Lazarevac-Ljig, u mestu Ćelije, izvodiće se radovi na struganju i asfaltiranju kolovoznog zastora.

Na delu državnog puta I A reda broj 1, deonica Subotica – Novi Sad, od 07.07. do 11.07.2017. godine od 07.00 do 15.00 časova, izvodiće se radovi u fazama, u kolovoznoj traci u smeru Subotica – Novi Sad, na 2,5 km ispred isključenja za bočnu naplatnu stanicu „Sever“.

Radovi na bankini će se odvijati u zaustavnoj saobraćajnoj traci, a saobraćaj će biti preumeren na preticajnu i voznu saobrćajnu traku i biće regulisani adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.