U trendu

Policijske snage blokirale prilaz „Kovilovu“ (video, foto)

Kako reporteri Sputnjika javljaju sa lica mesta, policija je blokirala svaki prilaz Sportskom centru „Kovilovo“, u kome je danas u 16 časova trebalo da se odigra utakmica između mladih rukometašica Srbije i takozvanog Kosova.

A na putu ka Kovilovu – policijska blokada

Policijska blokada na putu ka Kovilovu neposredno pre nego što je ministar policije otkazao rukometnu utakmicu Srbije i takozvane drzave Kosovo.

Gepostet von Sputnik Srbija am Freitag, 23. März 2018

Na isključenjima sa Zrenjaninskog puta ka Sportskom centru „Kovilovo“ nalaze se kordoni policije koji sprečavaju uzlazak bilo koga u sportski centar.

Policija je zaustavila nekoliko desetina ljudi koji su došli da podrže srpsku reprezentaciju i dvadesetak novinarskih ekipa sa isključenja Zrenjaninskog puta prema Kovilovu. Među njima je bio i novinar i kolumnista magazina „Nedeljnik“ Mihailo Medenica.

„Došao sam ovde da podržim Srbiju“, rekao je on. „Ovog puta ne reprezentaciju Srbije, već onu Srbiju kojoj je KiM zavetni i neotuđivi deo. Za onu Srbiju koja ne pristaje ni na kakve kompromise, ni na kakve pregovore o KiM; za onu Srbiju u kojoj reprezentacija nekakve države Kosovo nema šta da traži. Nismo pravili nikakve incidente, došli smo da pokažemo da su nam KiM na srcu, da je to naša duša i da ga se odreći nećemo“.

Rukometni savez Srbije, pozivajući se na Evropsku rukometnu federaciju, saopštio je da će se utakmica između Srbije i takozvane države Kosovo odigrati bez prisustva gledalaca i predstavnika medija. Rukometni savez saopštio je da shvata naglašene emocije u javnosti kada je u pitanju južna srpska pokrajina, ali da, sa druge strane, kao organizacija smatraju da su učinili sve u veoma teškim okolnostima kako bi sačuvali budućnost našeg sporta, sprečili drakonske kazne i višegodišnju suspenziju naših selekcija na međunarodnoj sceni.

Utakmica za koju se do poslednjeg trenutka nije znalo hoće li se odigrati, a na kraju ju je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zabranio, podigla je veliku prašinu u javnosti, jer je po preporukama Evropske rukometne federacije trebalo da se odigra bez intoniranja himni.

Utakmica je isprva trebalo da se odigra u Kragujevcu, ali je, iz bezbednosnih razloga, pomerena u Kovilovo. Noć uoči utakmice, ispred sportskog centra, okupili su se navijači, koji su pevali kosovske pesme i istakli poruku „Vidimo se“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar