najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Policija Kosova potvrdila premeštanje šefa obezbedjenja Skupštine Kosova

Portparol Policije Kosova Baki Keljani rekao je večeras da je bivši šef obezbedjenja Skupštine Kosova Fatmir Šećiri premešten u policijsku stanicu jug u Prištini.

“Mogu da potvrdim da je šef obezbeđenja Skupštine Kosova pre nekoliko nedelja prebačen na dužnost u stanici policije jug”, rekao je Keljani odgovarajući na pitanje dopisnika Beta iz Prištine.

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji večeras je izjavio da je šef obezbeđenja parlamenta Fatmir Šećiri saradjivao sa poslanicima opozicije, zbog čega je suspendovan.

“Dok je Predsedništvo Skupštine pokušavalo da zaustavi delovanje opozicije dotle je šef obezbeđenja koketirao i saradjivao sa opozicijom”, rekao je Veselji na sendnici Skupštine Kosova.

Dodao je da šef obezbedjenja ne odgovara predsedniku Skupštine, ali da je smenjen sa dužnosti.

Skoro tri meseca sednice Skupštine Kosova su prekidane aktiviranjem suzavca koji su poslanici opozicije unosili, uprkos strogim i detaljnim kontrolama na ulazu u skupštinu.

Šef poslaničke grupe Samoopredelenja Glauk Konjufca je rekao da im u obezbedjivanju suzavca pomažu pripadnici Policije Kosova.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike