U trendu

Poljoprivrednici obilaze blokade kroz njive

Poljoprivrednici koji su danas krenuli traktorima ka Beogradu pokušavaju da policijske blokade zaobidju prolaskom kroz atarske puteve, nakon što ih policija zaustavlja odmah po izlasku iz njihovih opština.

Poljoprivrednik iz Subotice, koji je ujedno poslanik Demokratske stranke u Skupštini Vojvodine, Daniel Kovačić, rekao je za agenciju Beta da je iz Subotice jutros krenulo oko 30 traktora i da ih je policija zaustavila već dva puta.

„Saobraćajnu policiju smo zaobišli tako što smo sišli traktorima na atarske puteve, međutim ukoliko pošalju interventnu jedinicu, što očekujemo, pitanje je kako ćemo dalje nastaviti i to će biti ugrožavanje naših prava“, rekao je Kovačić.

On je dodao da poljoprivrednici razmatraju i opciju da, ukoliko ih policija spreči u nameri da stignu do Beograda, blokiraju put.

„Policija ne želi nikome da dopusti da stigne do Beograda i logičan sled je da paori zbog nezadoljstva i iz protesta blokiraju puteve“, kazao je Kovačić.

Poljoprivrednici su danas iz nekoliko mesta u Vojvodini krenuli u protestnu vožnju ka Beogradu jer su nezadovoljni Predlogom zakona o poljoprivrednom zemljištu koji je u skupštinskoj proceduri.

Policija je poljoprivrednike zaustavila u Zrenjaninu, Zmajevu, Novoj Crnji, Kikindi, Sutjesci, Stajićevu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar