U trendu

Pomoć Mariji i Lazaru čija je porodica preminula od korone

BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je da će Grad Beograd obezbediti pomoć Mariji i Lazaru čiji su članovi porodice preminuli od virusa korona.

„Pogodila me je vest da su naši sugrađani Marija i Lazar izgubili deku koji je četvrti član njihove porodice koga je odnela korona. Marija i Lazar su sada sami, a njihova porodica smo mi, Beograđanke i Beograđani“, naveo je Vesić na Fejsbuk profilu.

Prema njegovim rečima, opština Zemun obezbedila je juče pomoć za Mariju i Lazara, a Gradski centar za socijalni rad sprovešće sve zakonom predviđene postupke od dobijanja starateljstva za Mariju do obezbeđivanja jednokratne i svake druge kontinuirane pomoći koja im pripada.

Vesić je naveo da će se narednih dana sastati sa Marijom i Lazarom kojima će, kako je istakao, Grad obezbediti i dodatnu pomoć preko Fondacije za decu i mlade Beograda.

„Grad Beograd će pomagati Mariju i Lazara kako bi imali normalno odrastanje kao i svi drugi mladi ljudi u našem gradu. Sada smo mi porodica Marije i Lazara. Oni nikada neće biti sami“, dodao je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.