U trendu

Poništeno rešenje o oduzimanju pasoša vasniku Delta holdinga

Apelacioni sud poništio je rešenje Specijalnog suda kojim je Miroslavu Miškoviću koji se tereti za finansijske malverzacije sa putarskim preduzećima produžena zabrana napuštanja boravišta, uz privremeno oduzimanje putne isprave, prenela je danas Televizija B92.

Istim rešenjem, Apelacioni sud je ovaj slučaj vratio Specijalnom sudu na ponovno odlučivanje, navela je televizija na svom sajtu.

Sud je zaključio da je žalba Miškovićevog branioca osnovana i u rešenju od 20. maja zaključi da prvostepeno rešenje sadrži „bitnu povredu odredaba krivičnog postupka“ jer su „razlozi za produženje primene mere zabrane napuštanja boravišta uz privremeno oduzimanje putne isprave nejasni i protivurečni“.

Apelacioni sud ocenjuje da prvostepeni sud „nije dao dovoljno jasne i neprotivurečne razloge“ za odluku da za još tri meseca produži mere kojima ograničava kretanje Miškoviću.

Nisu dati jasni razlozi zašto se sud odlučio da „kumulativno primeni“ čak tri procesne mere, od kojih je jedna  –  jemstvo od 12 miliona evra stroža mera za obezbedjenje njegovog prisustva.

U rešenju Apelacionog suda, podseća se da je Miškoviću pritvor produžen i zbog optužbe da je sa grupom okrivljenih oštetio preduzeća za puteve ali su, u medjuvremenu saokrivljeni oslobodjeni te optužbe.

Miškoviću je sudjenje zbog zdravstvenih razloga razdvojeno krajem prošle godine, pa mu presuda nije izrečena 25. marta kada je njegov sin Marko osudjen na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara za utaju poreza, ali su on i Milo Djurašković oslobodjeni optužbi za zloupotrebe sa putarskim preduzećima i sa kruševačkom Fabrikom maziva.

Mišković je proveo osam meseci u pritvoru pušten je uz jemstvo od 12 miliona evra a Tužilaštvo za organizovani kriminal nedavno je zatražilo da se vlasnik Delta holdinga osudi na 12 godina zatvora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.