U trendu

Ponta: Rumunija podržava Srbiju u evrointegracijama

Predsednca narodne skupštine maja Gojković razgovarala je danas sa predsednikom Odbora za evropske poslove Poslaničkog doma Parlamenta Rumunije Viktorom Pontom koji je izjavio da će ta zemlja nastaviti da podržava Srbiju u evrointegracijama i ocenio da se Srbija pokazala kao stabilan, ozbiljan i predvidiv partner.

Ponta je, navedeno je u saopštenju sa sastanka, rekao da su evrointegracije Srbije ne samo u njenom interesu, već i interesu Rumunije kao njenog suseda, regiona i čitave EU.

Gojković je zahvalila Rumuniji na podršci koju pruža Srbiji na putu ka punopravnom članstvu u EU ističući da su napredak u tom procesu i nedavno otvorena nova poglavlja u pregovorima sa Srbiju važna poruka ne samo za naše građane, već i čitav region.

Navodeći da će Rumunija nastaviti da podržava Srbiju u evrointegracijama, posebno kroz prenošenje sopstvenog iskustva, Ponta je ukazao da naša zemlja treba da posmatra predsedavanje Rumunije Evropskim savetom u prvoj polovini 2019. godine kao priliku za napredak u tom procesu, uprkos izazovima u samoj EU.

Ponta koji će danas prisustvovati svečanom prijemu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Gojkovićevom je razgovarao i o unapređenju parlamentarne saradnje, regionalnoj stabilnosti i procesima evrointegracija Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar