U trendu

Poplavama ugroženo 633 objekata, evakuisana 171 osoba

Vanredna situacija zbog opasnosti od poplava je na snazi u celoj Srbiji, poplavama je ugroženo 633 objekata, bez struje je ostalo najmanje 627 domaćinstava, dok je bez vode najmanje 226 domaćinstava, saopštilo je danas Ministarstvo unutašnjih poslova.

Najviše padavina tokom noći bilo je na teritoriji Zlatibora, Kopaonika, Kraljeva, Valjeva, Sjenice, Požege, Crnog Vrha i Vranja, a zbog poplava iz ugroženi područja na teritoriji Srbije do sada je evakuisana 171 osoba.

Svi putni pravci su prohodni, osim deonice Čačak – Guča, gde se kao alternativni pravac koristi put preko Graba, i puta u mestu Ugljarevu, kod Vrnjačke Banje zbog oštećenja na prilaznom delu kod mosta na reci Zapadna Morava.

Na teritoriji Kraljeva poplavljeno je oko 360 domaćinstava i oko 1500 hektara poljoprivrednih površina. Bez vode je ostalo 146 domaćinstava u selu Sirča, dok struju nema 22 domaćinstva u Grdici, Adranima, Oplanićima, Miločaju i Sirči. U prekidu je lokalni seoski put u selu Plana Bare – Kraljevo zbog pojave klizišta.

U Čačku je ugroženo 150 objekata, ali je otklonjen kvar i snabdevanje strujom je normalizovano. Reka Bjelica u Guči je u manjem porastu. U Užicu je ugroženo 15 stambenih objekata i poplavljeno oko 2.500 hektara. Oko 80 domaćinstva je ostalo bez vode, a u prekidu 15 lokalnih putnih pravaca.

Zbog poplava u Novom Pazaru ugroženo je oko 90 objekata i srušena su tri pešačka mosta, a bez struje je ostalo 200 domaćinstava na pravcu Štitare – Golija. Oštećeno je 100 putnih pravaca na lokalnim putevima.

U Tutinu je povećana ugroženost porodičnih kuća od bujičnih poplava. Bez električne energije je preko 100 domaćinstava, dok u Novoj Varoši struju nema oko 405 domaćinstava. Problema sa snabdevanjem strujom ima i u opštini Prijepolje.

Na teritoriji Kruševca poplavljeno je oko 180 hektara poljoprivrednog zemljišta, a u opštini Trstenik oko 120 hektara i 10 objekata u naseljima Ugljarevo, Bogdanju i Grabovcu. U Ćićevcu su zbog poplava ugrožena 23 stambena objekta i oko 100 hektara poljoprivrednog zemljišta, dok je u opštini Varvarin poplavljeno oko 700 hektara.

U opštini Lučani, poplavama je ugroženo 10 kuća, poplavljeno je oko 30 hektara poljoprivredno zemljišta, oštećeno šest mostova, a pešački most Platica nije u funkciji. Evidentirano je 10 novih klizišta na putevima prvog i drugog prioriteta. Bez struje je oko 10 domaćinstava, a deo industrijske zone biće uključen kada se steknu uslovi, navodi se u saopštenju.

U Gornjem Milanovcu poplavljeno je oko 70 hektara poljoprivrednog zemljišta, a u opštini Ivanjica oko 10 hektara. Na teritoriji Jagodine, zbog rasta vodostaja Velike Morave poplavljeno je poljoprivredno zemljište u atarima sela Raševica, Trešnjevica i Sinji Vir.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar