U trendu

Popovic: Fondacija za decu i mlade BG brinuce o svakom detetu

BEOGRAD – Fondacija za decu i mlade Beograda učestvovala je u pružanju pomoći Lazaru i Mariji Milošević, deci vozača Hitne pomoći, nakon što im je korona za mesec dana odnela čitavu porodicu.

Oni su dobili jednokratnu pomoć od Grada, navodi se u saopštenju Gradske uprave i dodaje da je Marija dobila ponudu za posao u Hitnoj pomoći, gde je radio i njen otac, a Lazar stipendiju od Fondacije Zemunske gimnazije koju pohađa.

„Zahvaljujući odgovornim kompanijama koje su se odazvale našem pozivu, obezbeđena im je pomoć u vidu kompletnog renoviranja životnog prostora, koji je u jako lošem stanju, počev od kompletne zamene stolarije, ugradnje infrastrukture za grejanje na gas, renoviranja kuhinje, toaleta, spavaćih soba, kupovine kućnih uređaja, kao i mnogih drugih tekućih troškova kao što su časovi vožnje koje je Marija upisala“, rekla je direktorka Fondacije za decu i mlade Beograda Tanja Popović.

Popović je, navodi se u saopštenju, istakla da će fondacija nakon pružene pomoći ostati u kontaktu sa porodicama da ih podrži i pomogne im ukoliko se nađu u nekoj kriznoj situaciji.

„Na ovaj način želimo da im damo do znanja da smo uvek tu za njih“, rekla je Popović i apelovala na sve odgovorne kompanije da se pridruže radu fondacije da pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

Popović je navela da Fondacija za decu i mlade nosi naziv „Gnezdo“ i da ima za cilj da pruži podršku deci i mladima u Beogradu čije porodice nisu u sistemu socijalne zaštite ili kojima socijalna pomoć nije dovoljna da pristojno žive.

Kako je dodala, Fondacija će pružati pomoć roditeljima sa više dece, samohranim roditeljima, deci bez roditeljskog staranja i to razne vrste pomoći u vidu garderobe, hrane, školskog pribora, finansijsku pomoć, pomoć u prekvalifikaciji, doškolovanju i zaposlenju roditeljam, kao i razne druge vrste pomoći.

Popović je podsetila da je Fondacija osnovana na inicijativu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, nakon tragičnog događaja u Obrenovcu u kojem su izgubljena dva mlada života, te istakla da će Grad Beograd i ova fondacija brinuti o svakom detetu i porodicama kojima je pomoć potrebna.

„Zalagaćemo se i daćemo sve od sebe da postignemo cilj da svako dete u Beogradu ima srećno i bezbrižno detinjstvo. Velika mi je čast, a istovremeno osećam i ogromnu odgovornost, što mi je ukazano poverenje da budem direktorka ovako važne fondacije koja će na razne načine pružati pomoć deci i mladima sa teritorije grada Beograda“, rekla je Popović.

Podsetila je da je prošle nedelje održana prva sednica Upravnog odbora čija je predsednica Leontina Vukomanović, a da su članovi istaknute javne ličnosti – Dejan Stanković, Verica Bradić, Nikola Rokvić, Jelena Karleuša, Lazar Ristovski, Viktor Savić, Ognjen Amidžić, Branko Kockica i drugi.

Takođe, Popović je rekla da je zahvalna članovima Upravnog odbora što su se odazvali pozivu da učestvuju u radu Fondacije.

„Pokazali su zaista veliko interesovanje i inicijativu za pomoć deci i mladima sa teritorije grada Beograda. Naš zajednički cilj je da, putem akcija koje ćemo zajedno osmišljavati, sprovoditi i organizovati, širimo humanost među ljudima, inspirišemo i podstaknemo ljude da čine dobra dela, da pomažu jedni drugima, a naročito onima kojima je pomoć najpotrebnija“, rekla je Popović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.