U trendu

Poslanici nastavili rad postavljanjem pitanja

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas zasedanje postavljenjem pitanja Vladi Srbije.
Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Elena Papuga upitala je ministarku gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović da li država planira da vrati deo novca onim gradjanima koji su svoje kuće legalizovali po starom zakonu, koji je predvidjao veće takse za ozakonjenje objekata.

„Da li su gradjani koji su po starom zakonu legalizovali svoje kuće kažnjeni zato što su na neki način poslušni gradjani ove države, pošto su tada platili znatno višu cenu za legalizaciju nego što je to predvidjeno novim zakonom i da li država planira da im vrati deo novca“, upitala je Papuga.Ona je od ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca zatražila informaciju kada će biti izgradjena zgrada Radio-televizije Vojvodine, koja je srušena tokom NATO bombardovanja, kao i kada će signal RTV postati dostupan pojedinim gledaocima u Sremu i južnom Banatu nakon što je ukinuto emitovanje tog programa preko tornja na Avali.

Poslanik PUPS-a Konstantin Arsenović upitao je predsednika Vlade Aleksandra Vučića, Ministarstvo odbrane i predsednika Srbije Tomislava Nikolića šta će država uraditi kako Savez rezervnih vojnih starešina ne bi bio ugašen.Poslanik Demokratske stranke Dušan Milisavljević postavio je pitanje ministru trgovine i turizma Rasimu Ljajiću zašto Niška banja nije uvrštena u spisak prioriteta za razvoj turizma i destinacija koje dobijaju podsticaje od države.

„Nijedna Vlada od 90-ih godina nije radila na razvoju Niške banje. Zato pozivam ovu Vladu da ispravi grešku kojom je sa spiska više od 230 destinacija uključenih u akciju podele vaučera, izostavila Nišku banju“, kazao je Milisavljević.

Odgovarajući na pitanje poslanika DS-a, ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić kazao je da su Beograd, Niš, Novi Sad i Kragujevac bili izuzeti prethodnom Uredbom o podeli vaučera ali da će zbog velikog interesovanja, Niška banja i banja Selters ove godine biti uključeni u podsticajne mere države za razvoj turizma.

Aleksandar Marković iz Srpske napredne stranke upitao je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave da li su tačni medijski navodi po kojima je opština Vračar u prethodne dve godine zaposlila 40 ljudi i pored odredbe o zabrani zapošljavanja u državnim organima i šta će preduzeti tim povodom.

U nastavku sednice, poslanici su počeli raspravu o amandmanima na predloge zakona o oglašavanju i o informacionoj bezbednosti.

Na Predlog zakona o oglašavanju podneto je 84 amandmana, dok je na Predlog zakona o informacionoj bezbednosti podneto 13 amandmana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar