U trendu

Poslanici o amandmanima i služenju vojske

Poslanici Skupštine Srbije danas su tokom rasprave o amandmanima o Predlogu zakona o sportu govorili i o tome ko od članova Vlade Srbije nije služio vojsku, kao i čiji amandmani su najčešće prihvatani.

Poslanik Nove stranke Zoran Živković rekao je da su promene u Predlogu zakona kozmetičke i da su mogle da budu dublje.

„Ne mislim na pitanje privatizacije. To bi trebalo da bude regulisano drugim zakonom i on treba da bude donet hitno. Šta mi danas imamo u srpskom sportu. Sport je, kao i druge oblasti života pod uticajem neznanja, korupcije, amaterizma, čak i u vaterpolu koji je naš najtrofejniji sport“, kazao je Živković.

On je rekao da posao navijača nije da vode klubove, ali da ponekad u Srbiji oni imaju veći uticaj na klub i odabir igrača nego stručni tim što je, kako je rekao, nedopustivo.

Živković je rekao da su neka pitanja u zakonu rešena bolje, pre svega kada je reč o mladim sportistima.

Reagujući na izlaganje Marijana Ristićevića koji je, javljajući se za reč, rekao da želi da kaže nešto kao neko „ko se u vojsci bavio fizičkim vaspitanjem i kao neko ko nije oslobodjen vojske“, poslanik DS Dragan Šutanovac je ukazao na povredu Poslovnika i dodao da je za usvajanje zakona nebitno da li je neko služio vojsku ili nije.

„Mi smo danas ugostili u parlamentu Srbije delegaciju Ministarstva omladine i sporta, od kojih neki nisu služili vojsku. Za nas iz DS to nije bitno, ali je za predstavnike režima to jako važna stvar, pa vas molim da pošto ne umete da stanete u zaštitu predstavnika opozicije, da bar stanete u zaštitu ministra koji nije služio vojsku“, kazao je on predsedavajućem.

Šutanovac je dodao da je to ko je služio vojsku „irelevanto“ sa aspekta zakona o sportu.

On je napomenuo da vojsku nisu služili ni drugi ministri.

Poslanik NS Vladimir Pavićević je rekao da je ta stranka apsolutni šampion srpskog parlamentarizma po broju podnetih amandmana.

On je rekao da su od sedam amandmana koliko je stranka podnela na Predlog zakona o sportu prihvaćena četiri. 

Na Predlog zakona o sportu podneto je 77 amandmana, od kojih je 17 prihvaćeno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.