U trendu

Poslanici o izboru Gojković, ali i o Mićunoviću

Na današnjem nastavku konstitutivne sednice Skupštine Srbije, poslanici su raspravljali o izboru funkcionerke Srpske napredne stranke (SNS) Maje Gojković za predsednicu parlamenta, ali i o načinu na koji najstariji poslanik Dragoljub Mićunović vodi sednicu.

Poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) Slaviša Ristić ponovio je da DSS neće podržati da Gojković bude predsednica parlamenta, jer je svojim postupcima grubo kršila Ustav Srbije i zakone, kada je u pitanju Kosovo i Metohija.

„Deo razloga što ne možemo da glasamo za nju je uporna priča o Zajednici srpskih opština koja neće rešiti ništa.Dok je bila predsednica parlamenta nije postupila prema peticiji gradjana da se pored republičkih, održe i lokalni izbori u svim opštinama“, rekao je Ristić.

On je ocenio da je Gojković time, što nije učinila ništa da spreči primenu Briselskog sporazuma, umesto da štiti interese Srbije, štitila interese „takozvane republike Kosovo“.

Na to je Maja Gojković upitala kako je onda moguće da institucije Srbije ne funkcionišu na Kosovu i Metohiji, a da je Ristić tu, u parlamentu.

Poslanik pokreta Dveri Srdjan Nogo ocenio je da je „samo u Srbiji vladajuća većina toliko ugrožena u parlamentu“.

„SNS ne dozvoljava poslanicima opozicije da vode normalan dijalog“, rekao je Nogo.

Nakon toga, lider Nove stranke Zoran Živković ocenio je da je dobro što je Mićunović prekinuo sednicu u petak, jer je danas „atmosfera koliko toliko bolja“.

On je ponovio i da parlament „radi u senci izborne kradje“, na šta je predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović odgovorio da je najbolje da se poslanici drže teme, odnosno izbora predsednika parlamenta.

„Ako neko želi da tema bude izborna kradja, ili fantomke u Savamali, ima načina da to postane tema. Dok je tema ono što jeste mi treba da se držimo teme“, rekao je Radulović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.