U trendu

Poslanici o sastavu Komisije za hartije od vrednosti

Sednica Skupštine Srbije nastavljena je danas nakon postavljanja poslaničkih pitanja, raspravom o Predlogu odluke o izboru predsednika i članova Komisije za hartije od vrednosti.

Predlog odluke podneo je Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Za predsednika Komisije za hartije od vrednosti predložen je Predrag Dedeić, a za članove Žarko Milićević, Vladislav Stanković, Mirjana Ivošević i Marko Janković.

Poslanik Socijaldemokratske stranke (SDS) Marko Djurišić upitao je tokom rasprave kako Srbija može da pošalje poruku da je ozbiljna država ako Komisija za hartije od vrednosti ne radi pet ili šest meseci.

On je pitao i po kom finansijskom planu je radila ta komisija ako Narodna skupština nikada nije usvojila plan za 2016. godinu.

Djurišić se osvrnuo i na biografiju Predraga Dedeića navodeći da kandidat za predsednika komisije ima akademsku karijeru, ali ne i petogodišnje iskustvo u radu sa hartijama od vrednosti, što je jedan od uslova za obavljanje te funkcije.

Poslanici su juče završili objedinjenu načelnu raspravu o Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici, o izmenama Krivičnog zakonika, o Zakonu o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, kao i o izmenama Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.