U trendu

Poslanici o zakonima iz oblasti privrede

Skupština Srbije počeće sutra novu vanrednu sednicu na čijem dnevnom redu je više predloga zakona iz oblasti privrede, zdravstva, poreske politike i nekoliko medjunarodnih sporazuma.

Na dnevnom redu je Predlog zakona o javnim preduzećima, Predlog zakona o meteorologiji i izmene i dopune Zakona o kontroli predmeta od dragocenih metala.

Poslanici će razmatrati i Predlog zakona o sticanju prava svojine na zemljištu, objektima i vodovima privrednog društva za proizvodnju i preradu čelika železara Smederevo, kao i izmene i dopune Zakona o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama.

Na dnevnom redu su i izmene i dopune Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji i potrdjivanje ugovora između Srbije i Republike Koreje o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak.

Na dnevnom redu je potvrdjivanje ugovora izmedju Srbije i Luksemburga o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu, kao i potvrdjivanje Sporazuma o vazdušnom saobraćaju izmedju vlada Srbije i Turske. 

Zatim potvrdjivanje sporazuma izmedju vlada Srbije i Kazahstana o medjunarodnom drumskom saobraćaju i potvrdjivanje protokola o izmenama i dopunama nekoliko članova evropskog sporazuma od 30. septembra 1957. godine o medjunarodnom drumskom prevozu opasne robe.

Na dnevnom redu je i potvrdjivanje sporazuma izmedju vlada Srbije i Rusije o uzajamnoj zaštiti intelektualne svojine tokom bilateralne vojno-tehničke saradnje.

Poslanici na novoj vanrednoj sednici treba da razmatraju i Predlog zakona o javnom zdravlju i Predlog zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.