U trendu

Poslanici u sredu o Krivičnom zakoniku

Poslanici Skuštine Srbije završili su rad, a sednica će biti nastavljena u sredu ujutro razmatranjem amandmana na izmene Krivičnog zakonika.

Prethodno je predsednica parlamenta Maja Gojković odredila pauzu kako bi, kako je rekla, sprečila da se skupština „pretvori u reprizu od petka“ kada su poslanici ušli u brojne verbalne sukobe.

„Ne mogu da dozvolim da se sednica pretvori u reprizu. Reprize su uglavnom dosadne“, rekla je Gojkovićeva, koja je početak sutrašnjeg rada zakazala za 11.00.

Poslanici su tokom dana završili raspravu o amandmanima na Zakone o sprečavanju nasilja u porodici, a u popodnevnim satima počeli su da razmatraju izmene Krivičnog zakonika kojim je predvidjeno i uvodjenje novog krivičnog dela, sakaćenje ženskog polnog organa.

Raspravu o amandmanima na taj Zakon o sprečavanju nasilja u porodici obeležila je polemika poslanika opozicionih stranaka Dveri i Pokreta „Dosta je bilo“, koji su iznosili primedbe, i poslanika SNS-a, koji su ih optužili da iznose „spinovane amandmane“.

Predsedavajući Veroljub Arsić je više puta isključio mikrofon poslancima DJB-a koji su se više puta pozivali na povredu Poslovnika, što je lider te stranke Saša Radulović ocenio kao „verbalno nasilje“.

Na dnevnom redu i rasprava o amandmanima o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, kao i o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.