U trendu

Potez očajnika: Oglasio prodaju bubrega da bi platio struju

Stojadin Mitić iz Niša je zbog duga za struju na društvenim mrežama objavio oglas za prodaju sopstvenog bubrega. Kaže da je dobio već nekoliko ponuda i da će na jednu od njih sigurno da pristane jer mu je, kako kaže, to jedini način da svojoj porodici ponovno obezbedi struju bez koje su već više od mesec dana. Najbolja ponuda, trenutno, iznosi 6000 eura, javlja Kurir.

– Znam da prodaja organa kod nas nije dozvoljena, ali ću se službeno prijaviti kao donator. Moja supruga i ćerka su zabrinute zbog moje odluke, i ja sam svestan rizika, ali ne odustajem. Nužda me na to naterala. Za neku navodno neovlašćenu potrošnju Elektrodistribucija mi traži 177.000 dinara, a više od 200.000 dinara mi je potrebno da bi mi ponovno priključili struju. Nemam taj novac, a neću da dozvolim da mi supruga ostane bez života. Nikad se ne zna kad će joj zatrebati inhalator, a kako da ga koristi kad nemamo struju – očajan je Stojadin.

Stojadin kaže da je uredno podmirivao sve račune dok mu krajem maja meseca nisu došli da skinu priključak i ispostavili mu račun od 177.000 dinara. Kaže da se žalio, ali da su mu sve žalbe bile odbijene.

U Elektrodistribuciji kažu kako je sve rađeno po zakonu i da je korisnik uhvaćen kako neovlašćeno koristi struju jer se naknadno ponovno priključio na mrežu bez dozvole.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.