U trendu

Potop ne prestaje: Vanredna situacija se širi Srbijom (video)

Jaka kiša padala je u Mladenovcu, Ljigu i Aranđelovcu. Vanredna situacija je uvedena u Ljigu i Aranđelovcu, javljaju Tanjug i RTS.

Jako nevreme praćeno olujnim vetrom i gradom zahvatilo je oko ponoći opštinu Aranđelovac u kojoj je uvedena vanredna situacija, javlja dopisnik RTS-a.

Najviše je stradao centar Aranđelovca, bujični potoci i reka Kubršnica poplavili su stambene i poslovne objekte, oštećene su saobraćajnice, bujica je nosila i putničke automobile.

Od udara groma na Bukulji su oštećeni antenski stubovi, u selu Kopljari došlo je do velikog odrona, zbog velike količine vode narednih dana mogu da prorade klizišta.

Usled padavina koje su zadesile zapadnu Srbiju, na teritoriji opštine Ljig proglašena je vanredna situacija, odnosno u Kačerskom kraju gde su i pre 15 dana bile poplave.

„Nisu bile velike padavine, ali je popustila brana u Gorašima koja nam je napravila veliki problem, ne samo u Kačerskom kraju, nego na celoj teritoriji opštine Ljig i mi smo sad na terenu sa vatrogascima i sa našim stručnim službama“, izjavio je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Dragan Lazarević.

On je dodao da je trenutno najkritičnija situacija u mesnoj zajednici Kozelj kojoj je nemoguće prići.

„Neprohodan je put Ljig — Kozelj, gde je u ovoj situaciji nemoguće prići toj mesnoj zajednici. Ono što je najvažnije, jeste da nema ljudskih žrtava. Sve što je do nas, mi dajemo od sebe i idemo tamo da pokušamo da sa neke druge strane priđemo do te mesne zajednice i da vidimo šta je preko potrebno tim meštanima“, rekao je Lazarević.

U ostalim mesnim zajednicama poplavljena su neka domaćinstva i usevi, oštećeni putevi i mostovi, ali za sada nema većih problema, sve je prohodno i moguća je intervencija.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar