najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Potraga za milionerom u Paraćinu

Od utorka uveče, kada je objavljeno da je dobitnik premije igre na sreću “Loto”, u 83. kolu, u vrednosti 1.850.000 evra tiket uplatio u Paraćinu, ne prestaje potraga za srećnim dobitnikom u tom gradu i celom Pomoravlju, a sve liči na “jurenje Pokemona”.

O srećnom dobitniku i ko bi to mogao biti priča se i nagađa na ulici, u kafanama, na radnim mestima, u gradskom autobusu, u Poslovnici “Loto”, kod taksista…

Priča se da je radnik PTT, pa da je izbeglica samac, siromašna žena, proizvođač paprike, prodavač na benzinskoj pumpi…

Jedan Paraćinac rekao je da mu ovo sve liči na “jurenje Pokemona”.

On tvrdi da “zna čoveka”.

“Nije iz Paraćina, već iz susedne Opštine Ražanj, tačnije iz sela Vitoševac, koje je 25 kilometara od Paraćina, a 15 od centra Ražnja”, precizan je on, a na molbu da kaže kako se zove, odgovara da “to sada nije važno”.

Vitoševac je najveće selo u Opštini Ražanj, pod planinom Bukovik, a “srećni dobitnik”, kaže on, “hoće sa tim parama da podigne vinograd i izgradi vinariju”.

Na broj telefona, koji je taj Paraćinac dao novinaru Tanjuga, javio se čovek koji nije ni potvrdio, ali ni demantovao da je dobitnik premije.

“Da, podići ću vinograd, to mi je davna želja, ovde sam se rodio, otišao pa se vratio, zato ću da izgradim manju vinariju. Planiram i manju farmu ovaca oko 30, sa nekoliko koza, savremeni pčelinjak”, pričao je “glas sa druge strane žice”.

“Znate, zemljište gde ću da podignem vinograd sada je zapušteno, godinama se ne obrađuje, zaraslo u korov, crni trn i divlju kupinu, ali je na veoma lepom mestu, kuda protiče potok”, nastavio je tajanstveni sagovornik.

Zemljište je nesređeno, ima i nekoliko drugih vlasnika, ali se nada da će uspeti da ih nagovori da mu ga prodaju kako bi tako stvorio jednu parcelo od oko 20 hektara.

“Oni sada to zemljište ne obrađuju, prođu godine da ga i ne obiđu, ali kada se neđe neko da ga kupi, onda dižu cenu do neba. Takvi su naši ljudi”, kaže on i dodaje da će kraj potoka da uživa i pije rujno vino.

“Sačuvaću ovaj broj telefona sa koga ste me zvali, pa ćemo se čuti”, rekao je on, ne želeći ni na treći put ponovljeno pitanje da odgovori da li je baš on dobitnik “Loto” premije.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike